Temel Fotoğraf ve Cep Telefonu Fotoğrafçılığı Atölyesi


Eğitmen: Coşar Kulaksız
Ders Başlangıç Tarihi: 13 Şubat 2018
Süre: 5 Hafta
Saat: 17:00 - 19:00

Ücret: 1000 TL + KDV

Temel fotoğraf bilgilerini ve tekniklerini öğreneceğimiz bu atölyemizin amacı, sonrasında hem konvansiyonel olarak hem de özellikle mobil telefonlar aracılığıyla iyi fotoğraf çekilmesine ve sonrasında işlenmesine yardımcı olmaktır. Kurs sonunda yapılması planlanan gezi veya geziler için de katılımcılar teknik ve felsefi donanım edinmiş olacaktır.

1. Hafta
-Fotoğraf Tarihi ve Kültürü
-Temel Fotoğraf Teknik Bilgileri: Diyafram, Enstantane ve ISO (Işığa Duyarlılık)
-Işık Bilgisi ve Türleri
-Fotoğraf Makinelerinin Türleri ve İşlevsellikleri
-Ödev

2. Hafta
-Ödev Kontrolü
-Beyaz Ayarı
-Net Derinlik Alanı
-Objektif Seçimleri ve İşlevleri
-Temel Komposizyon Bilgileri
-Örneklerle Anlatım
-Ödev

3. Hafta
-Ödev Kontrolü
-Cep Telefonu ile Fotoğraf Çekiminin Püf Noktaları
-MB ve Megapiksel ne demek, ne işe yarar
-Çekilen görüntülerin hangi ebatlara kadar büyütülebileceği ve basılabileceği
-Pratik Çekim Teknikleri
-Fotoğraf Düzeltme ve İşleme Programlarının Tanıtımı
-Ödev

4. Hafta
-Ödev Kontrolü
-Cep telefonuna değişik aksesuarlar ekleyerek çekim yapmak (tripod, extension, zoom lens vs)
-Pratik Çekim Teknikleri
-Fotoğraf Düzeltme ve İşleme Programlarının Uygulanması
-Ödev

5. Hafta
-Fotoğraf Çekimi Uygulaması (Dış Mekanda)
-Fotoğraf Düzeltme ve İşleme Uygulaması

Coşar Kulaksız Hakkında:
ABD'deki ekonomi eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Fotoğrafçılık Bölümü'nde yüksek lisans yapan Coşar Kulaksız, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde de fotoğraf eğitimi almıştır. 2001 yılında üyesi olduğu İFSAK'ın yönetim kurulu başkan yardımcılığını görevini yürütmüş, yurt dışı ilişkiler biriminde de etkin olarak çalışmıştır. 2002, 2003 ve 2004 yıllarında gerçekleşmiş olan İFSAK Fotoğraf Günleri organizasyonunu düzenleme kurullarında yer almıştır. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun oluşum sürecinde aktif olarak görev almış, 2004-2005 yılları arasında FIAP (Uluslararası Fotoğraf Federasyonu) Türkiye temsilciliğini üstlenmiştir. 2001-2004 yıllarında REFO Color'da yaptığı koordinatörlüğün ardından, DIFO Lab Dijital Fotoğraf Laboratuvarları'nın şirket ortağı olarak iş hayatına devam etmektedir.
2002 yılında Ulusal Orhan Holding Fotoğraf Yarışması'nda renkli dalda birincilik ödülünü kazanmıştır. 2009 yılında Mimar Sinan Üniversitesi doktora öğrencilerinin karma sergisinde fotoğrafları yer almıştır. 2008 yılından beri Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nde “Fotoğrafın Güncel Sanat İçindeki Yeri” isimli dersi vermektedir. 2005 yılından bu yana Suna ve İnan Kıraç Vakfı PERA Müzesi'nin fotoğraf projeleri danışmanlığını sürdürmektedir. 2015 yılından beri FOLKART'ın uluslararası fotoğraf etkinliklerinin direktörlüğünü yapmaktadır. 2018 yılı itibariyle AICA (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği) üyesidir.

*Kurs Sonunda her katılımcıya bir adet cep telefonu ile çekilmiş fotoğrafı 20x30cm ebadında DIASEC olarak hediye edilecektir.

*Atölyelerimizde %20 öğrenci indirimi uygulanmaktadır.

Kayıt için egitim@artkolik.biz'e müracaat edebilirsiniz.

Görsel: © Coşar Kulaksız

Temel Fotoğraf ve Cep Telefonu Fotoğrafçılığı Atölyesi Temel Fotoğraf ve Cep Telefonu Fotoğrafçılığı Atölyesi Reviewed by Artkolik on Ocak 29, 2018 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.